Homofest langs kysten

Denne helgen svaiet homoflagget stolt i Kristiansand og Tønsberg. LLH Sør og LLH Vestfold arrangerte henholdsvis Skeive Sørlandsdager og Homodagene i Vestfold, og kunne tilby noe for enhver smak.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

HivNorge var til stede på begge festivalene, og fredag 19. august inviterte HivNorge til seminaret ”Å leve med hiv i 2011” i sørlandsbyen Kristiansand. Generalsekretær i HivNorge, Evy-Aina Røe, formidlet informasjon om hiv, og ga en innføring i hvordan situasjonen er i dag, både i Norge generelt og i Agder-området spesielt. Publikum fikk høre om hvilke utfordringer hivpositive møter i det norske samfunnet snart 30 år etter at hiv kom til Norge.

Lørdag hadde HivNorge stands både i Kristiansand og i Tønsberg, og kunne friste med quiz og et varierende utvalg av kondomer. I Tønsberg arrangerte LLH Vestfold for tredje år på rad Homodagene i Vestfold 19.-21. august. Etter den årlige debatten, i år med blant andre Skeiv Ungdom og Stensveen ressurssenter i debattpanelet, samlet deltakerne seg til homoparade. Med flagg og taktfaste rop fylte homoparadene gatene i begge kystbyene denne feststemte lørdagen.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.