Hvordan ligger det an med kunnskapen om hiv og det å være skeiv i helsetjenesten for eldre?

Ingen skal måtte skjule hvem de er. Heller ikke på sine eldre dager.

scheduleOppdatert: 05.10.2022

createForfatter: Einar Seierstad

labelEmner:

Over 50 prosent av de 4300 som lever med hiv i Norge, er over 50 år. Den helhetlige ivaretakelsen av det enkelte menneske må prioriteres i helsetjenestene, og verdigheten må få større oppmerksomhet.

Vi har skrevet innlegg i Sykepleien hvor vi påpeker at vi trenger mer kunnskap om det å bli eldre og leve med hiv. Mange kommer til å erfare aldersrelaterte utfordringer og livsstilssykdommer. En del av disse menneskene er også skeive. Noen flytter inn på sykehjem, mens andre får kontakt med hjemmesykepleien.

Les innlegget i Sykepleien i sin helhet her.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.