Stipend for deltakelse på internasjonal konferanse

18.-21. juli arrangerer International Aids Society den ellevte konferansen om vitenskap og hiv. Konferansen vil foregå digitalt, og det er mulig å søke om stipend som dekker deltakelsesavgiften.

scheduleOppdatert: 09.02.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Stipendprogrammet har som målsetting å dekke registreringsavgiften til kvalifiserte søkere som er i en posisjon med begrensede ressurser. I tillegg vil stipendet dekke to års medlemskap i IAS. Det kan være enkeltpersoner som bidrar til konferanseprogrammet, eller søkere som kan dokumentere at de vil overføre kunnskap og ferdigheter tilegnet på konferansen, til arbeidet de utfører i egne organisasjoner og lokalsamfunn.

Mer informasjon finner man også på sidene om IAS Educational Fund Scholarships.

Det er to typer stipender, konferansestipend og mediastipend for journalister eller det de kaller samfunnsutdannere. Søknadsfristen er 26. februar, og det er et begrenset antall stipend tilgjengelig.

Stipendprogrammet er åpent for alle over hele verden som jobber eller er aktive i frivillig arbeid på hivfeltet, og som er over 18 år på konferansetidpunktet. Noen grupper vil bli prioritert:

  • Foredragsholdere
  • Personer hvor deltakelse på konferansen vil bidra til å styrke deres arbeid i egne lokalsamfunn
  • Personer som vil bistå i overføring av ferdigheter og kunnskap tilegnet på konferansen
  • Personer fra lav-inntektsland
  • Personer som tilhører nøkkelpopulasjonene, inkludert personer som lever med hiv.

Man kan forvente å få svar på søknadene i begynnelsen av mai.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.