Utstilling

Osloordfører Fabian Stang (H) kaster glans over åpningen av utstillingen "inCLUshiv - exCLUshiv" når den åpner i regjeringsbygget tirsdag ettermiddag 17. mars.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Det er aktivistgruppen Positive Art som står bak utstillingen og dette er den andre utstillingen på kort tid. I forbindelse med Verdens aidsdag 1. desember i fjor holdt gruppa en utstilling på Rikshospitalet.

Positive Art ønsker å rette fokuset på hiv anno 2009, og hivpositives levevilkår og spesielle utfordringer i Norge i vår tid. Over 4.000 mennesker har til nå fått diagnosen hiv i Norge. Positive Art tror på åpenhet som et viktig middel for å redusere antallet nye hivpositive.

Positive Art

Under utstillingen har Positive Art gitt HIV MANIFEST Gruppen en sentral plass. Dette er en gruppe hivpositive som i et års tid har jobbet på mange felter, med å få fjernet paragraf 155. «Denne særnorske paragrafen, som FN og Unaids advarer mot, gjør at norske hivpositive diskrimineres og blir stemplet som potensielle kriminelle», skriver Positive Art i sin pressemelding.

Det er kunstnerne Beate Rønning Arnesen, Marianne Strøm, Anne Vaagen, Gerd Holth, Lene Ørnhoft,  Adam Donaldson Powell,  Andrès Lekanger,  Bertil Greging,  Jarle S. Langbakk og Per Eidspjeld som stiller ut.  I tillegg har samlerne Lars Smedshammer, privat og Per Stensvold Ramme,  konsulenten i Shcultz gate på Marjorstua,  lånt ut arbeider.

her

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.