tv2

HivNorge stiller seg undrende til hvorfor TV2 ikke vil ha en hivpositiv i såpeserien Hotell Cæsar. Det kan se ut som om TV2-ledelsen ikke har oppdatert kunnskap om hiv, skriver HivNorge i et brev til fjernsynsselskapet.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Dagbladet

Men ideen måtte han i stedet bruke i en av de andre seriene han skriver, svenske «Andra avenyn», etter at TV2 sa nei. – Det skyldes ikke prinsipiell motstand mot opplysende elementer i «Hotel Cæsar», hevder Marianne Røiseland, informasjonssjef i TV 2, overfor Dagbladet. Røiseland sier manusforfatterne bak «Hotel Cæsar» diskuterer en rekke mulige storylines med TV 2 før hver nye sesong spilles inn. «Om innholdet i oppslaget medfører riktighet er vi meget forundret over begrunnelsen TV2 her benytter – at det er for depressivt», skriver HivNorge i et brev til fjernsynsselskapet. «Det er for de fleste som tester hivpositiv et sjokk, og mange kan få depressive reaksjoner. Men det er slik at de aller fleste også lever tilnærmet normale liv, er i jobb o.s.v.  Det kan se ut til, fra vår side, at denne beslutningen er tatt med litt utdatert kunnskap om dagens situasjon knyttet til hiv og hivpositive», heter det videre i brevet.

Men ideen måtte han i stedet bruke i en av de andre seriene han skriver, svenske «Andra avenyn», etter at TV2 sa nei. – Det skyldes ikke prinsipiell motstand mot opplysende elementer i «Hotel Cæsar», hevder Marianne Røiseland, informasjonssjef i TV 2, overfor Dagbladet. Røiseland sier manusforfatterne bak «Hotel Cæsar» diskuterer en rekke mulige storylines med TV 2 før hver nye sesong spilles inn.

HivNorge mener manusforfatterens forslag ville kunne bidra på en særdeles god måte når det gjelder å gi informasjon og kunnskap. «Det kunnet bidra til å bryte ned en del tabuer og negative reaksjoner hivpositive får i samfunnet i dag. Rett og slett en gylden mulighet på særdeles viktig tema og ikke minst en gylden mulighet til å drive påvirkningsarbeid mot ungdom som var manusforfatterens utgangspunkt. HivNorge håper at TV2 og forfatteren tar opp igjen denne tråden og HivNorge stiller gjerne sin kompetanse til disposisjon om dette skulle være aktuelt», skriver HivNorge.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.