Tre nye hivmedisiner godkjent

Beslutningsforum besluttet på et møte i dag å godkjenne tre nye hivmedisiner, melder Dagens Medisin. Det gjelder medisinene Delstrigo, Dovato og Pifeltro. Det betyr at fem nye hiv legemidler nå kan bli med i anbudet som vil gjelde i minst to år.

scheduleOppdatert: 26.08.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Fristen i den nye anbudsrunden på hivlegemidler er torsdag i denne uken. Resultatet av anbudskonkurransen vil publiseres senere i høst og vil gjelde fra 1. desember og for to år – kanskje for tre.

Generalsekretær Anne-Karin Kolstad er glad for at Beslutningsforum godkjente disse nye hivlegemidlene, slik at de nå kan få mulighet til å delta på kommende anbud. – Vi er fremdeles skeptiske til Beslutningsforums metoder, men håper og tror at den kritikk som har kommet fra oss og stadig flere pasientgrupper nå er med på å påvirke dette i riktig retning. Vi håper også at dette er siste gang hivlegemidler settes på anbud, da dette ikke egner seg for en mindre pasientgruppe av livslange kronikere, sier Kolstad.

Pifeltro inneholder virkestoffet doravirin, som er en ikke‑nukleosid revers transkriptasehemmer (NNRTI) og brukes til å behandle hivinfeksjon hos personer som er 18 år eller eldre. Delstrigo inneholder doravirin, lamivudin og tenofovirdisoproksil (Delstrigo) til kombinasjonsbehandling av hivinfeksjon og brukes sammen med andre preparater. Dovato er en kombinasjonstablett som inneholder virkestoffene dolutegravir og lamivudine til behandling av voksne med hiv-1-infeksjon.

 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.