Solidaritetsmarkering i Trefoldighetskirken

Under årets markering av verdens aidsdag 1. desember gjeninnføres markering i kirken, slik det var tradisjon for i mange år. Med musikk og lystenning ønsker vi alle velkommen til å minnes dem som er rammet av hiv og aids gjennom tidene.

scheduleOppdatert: 25.11.2022

createForfatter: sekreteriatet

labelEmner:

Årets solidaritetsmarkering holdes i Trefoldighetskirken og er for alle berørt av hiv til alle tider. Vi skal minnes de mange vi mistet til aids, og markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for mange både i Norge og i andre deler av verden.

Markeringen vil by på refleksjoner og historiefortelling fra flere som har vært berørt av hiv på ulikt vis siden 80- og 90- tallet. Vi vil blant annet høre appeller fra forfatter og historieforteller Jarl Wåge og Arve Juritzen. Det vil også bli holdt tale ved prest og ansatt i Foreningen FRI Jan Bjarne Sødal og kultur- og likestillings­minister Anette Trettebergstuen, samt Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg vil delta i markeringen. Musikalske innslag vil bli fremført av Nils Bech og Tord Gustavsens Quartet. Det blir anledning til å tenne lys eller legge en rose for alle som ønsker det.  

Markeringen i Trefoldighetskirken vil vare mellom klokken 18.00-19.00, men alle som ønsker å delta må være på plass senest klokken 17.50.  

Arrangementet er et samarbeid mellom HivNorge, Aksept Kirkens Bymisjon, Tøyenkirka, Døvekirken, Oslo domkirke og Oslo Biskop.

Adresse: Akersgata 60, ovenfor regjeringskvartalet i Oslo. 

 

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.