Solidaritetsmarkering i Trefoldighetskirken

Under årets markering av verdens aidsdag 1. desember gjeninnføres markering i kirken, slik det var tradisjon for i mange år. Med musikk og lystenning ønsker vi alle velkommen til å minnes dem som er rammet av hiv og aids gjennom tidene.

scheduleOppdatert: 25.11.2022

createForfatter: sekreteriatet

labelEmner:

Årets solidaritetsmarkering holdes i Trefoldighetskirken og er for alle berørt av hiv til alle tider. Vi skal minnes de mange vi mistet til aids, og markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for mange både i Norge og i andre deler av verden.

Markeringen vil by på refleksjoner og historiefortelling fra flere som har vært berørt av hiv på ulikt vis siden 80- og 90- tallet. Vi vil blant annet høre appeller fra forfatter og historieforteller Jarl Wåge og Arve Juritzen. Det vil også bli holdt tale ved prest og ansatt i Foreningen FRI Jan Bjarne Sødal og kultur- og likestillings­minister Anette Trettebergstuen, samt Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg vil delta i markeringen. Musikalske innslag vil bli fremført av Nils Bech og Tord Gustavsens Quartet. Det blir anledning til å tenne lys eller legge en rose for alle som ønsker det.  

Markeringen i Trefoldighetskirken vil vare mellom klokken 18.00-19.00, men alle som ønsker å delta må være på plass senest klokken 17.50.  

Arrangementet er et samarbeid mellom HivNorge, Aksept Kirkens Bymisjon, Tøyenkirka, Døvekirken, Oslo domkirke og Oslo Biskop.

Adresse: Akersgata 60, ovenfor regjeringskvartalet i Oslo. 

 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.