Sex uten kondom

Jeg har en kjempeflott hivnegativ kjæreste som jeg bor sammen med. Han er helt avslappet i forhold til det faktum at jeg er positiv. Når vi har sex insisterer han på at det skal gjøres uten kondom. Sexolog Haakon Aars svarer.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Jeg forstår godt at du blir forvirret og i stuss på hva du skal gjøre. Du forteller at du har levet i mange år med hivdiagnosen, og nå bor sammen med en kjæreste. Det er selvfølgelig et problem at han ikke vil bruke kondom. En ting er at han er som du sier helt avslappet på at du er hivpositiv, og det er jo kjempebra. Men jeg forstår godt at det faktisk gjør noe med din nytelse av sex når han ikke vil beskytte seg med kondom. Seksualiteten handler jo nettopp om å nyte og kunne gi seg helt hen, uten andre tanker i akten enn nettopp å la seg flyte av gårde i god følelse og uten bekymring.

Les

 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.