Plussprisen til Sigrun Møgedal

Plussprisen for 2014 ble tildelt tidligere aidsambassadør Sigrun Møgedal (til høyre) på Litteraturhuset i forbindelse med HivNorges arrangement på verdens aidsdag. En overrasket og lykkelig prismottaker viser stolt fram prisen.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

HivNorge har delt ut Plussprisen siden 1997 og årets pris er den 18. i rekken. Blant tidligere prisvinner finner vi blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og Sir Elton John.  Prisen går til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

 – setter hiv på dagsordenen – bidrar til å gi hiv et ansikt – redusere myter og stigma rundt hiv  – har bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig

 – setter hiv på dagsordenen

Det er styret i HivNorge som deler ut prisen, etter forslag innkommet fra medlemmer og andre.

I sin begrunnelse for å gi prisen til Sigrun Møgedal sier styret at hun har bidratt innen hiv- og aidsarbeidet over mange år, både nasjonalt og internasjonalt.  Med sine brobyggerevner har prisvinneren skapt forståelse for viktigheten av folkehelse, nasjonalt og internasjonalt. Arbeidet med å bedre livskvaliteten til hivpositive ved å bryte ned fordommer og diskriminerende atferd og holdninger, har vært markant. Prisvinneren har uten blygsel utfordret diskriminerende lovverk og stigmatiserende holdninger og bidratt til å styrke hivpositives rettigheter.

Prisvinneren kan beskrives som utholdende, engasjert, entusiastisk og med gjennomføringsevne. Hun har alltid fokus på løsninger og resultater. Som alle kan ha eierskap til. Og alltid med de svakeste fremst.

Årets prisvinner har sittet svært sentralt i ulike viktige posisjoner og verv og har alltid dratt hivpositive med i sitt arbeid i posisjoner, både nasjonalt og internasjonalt.  

Prisvinneren har vært en markant skikkelse innenfor bistands- og utviklingssektoren i inn og utland.

Utover dette har prisvinneren vært ansatt i Norad, hatt verv i Verdens helseorganisasjon (WHO) der hun særlig gjorde seg bemerket for sin innsats i Det globale aids-, tuberkulose og malariafondet. Hun har vært rådgiver i UNAIDS, statssekretær og ble i 2005 ble utnevnt til norsk hiv- og aidsambassadør. Hun er også ridder av St. Olavs orden.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.