Ny nettside om eldre og hiv

I anledning verdens aidsdag i morgen, 1. desember, vil HivNorge lansere en nettside om eldre som lever med hiv. Over halvparten av alle som lever med hiv i Norge i dag er over 50 år. Noen få er allerede i kontakt med eller brukere av helse- og omsorgstjenester, men flere vil komme. Nettsiden er rettet mot og ment som en ressurs for helsepersonell i helse- og omsorgstjenesten, som møter eldre pasienter som lever med hiv.

scheduleOppdatert: 30.11.2020

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Nettsiden er et resultat av en hiv-tenketank initiert av Senter for fagutvikling og forskning/Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester, på oppdrag fra Byrådsavdelingen i Oslo. I tillegg til initiativtaker bestod denne tenketanken av infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved OUS Ullevål, Aksept fra Kirkens Bymisjon, HivNorge også representert fra Diakonhjemmet og Hiv & aldringsprosjekt, Fri Oslo og Viken, Sagenehjemmet, Kampen omsorg+, Grünerløkka hjemmetjeneste og Oslo kommunes faggruppe for smittevernTenketanken hadde som mål å utarbeide ressurser som kan heve kompetansen om hiv blant helsepersonell i hjemmetjenesten og på sykehjem.  

Tenketanken kom frem til at en nettside om eldre med hiv med formålsrettet informasjon, samt lenker til relevante tilbud og fagmiljøer ville være mest hensiktsmessig. HivNorge tok initiativ til å utforme nettsiden, og har ansvaret med å drifte og oppdatere nettsiden fortløpende. Nettsiden inneholder en rekke råd som er viktig for helsepersonell å ta med seg i møte med eldre med hiv, blant annet knyttet til åpenhet rundt diagnosen og taushetsplikt. Den vil også fungere som en oversikt over hvilke sosiale og faglige tilbud som er tilgjengelige for eldre som lever med hiv.  

Nettsiden vil lanseres i morgen av styreleder i HivNorge Jens Harald Älgenäs-Eliassen og fagkonsulent og sykepleier Ingri Østensen, fra Senter for fagutvikling og forskning/Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Sykehjemsetaten i Oslo kommune. HivNorges digitale faglige markering starter kl. 09.45 og vil strømmes direkte på Facebook, Instagram og vår nettside.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.