Namibia

Etter at USA fjernet reiserestriksjonene for hivpositive i januar har en rekke land fulgt etter. Namibia er ifølge Unaids siste land på listen.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Namibia fjernet restriksjoner på alle smittsomme sykdommer 1. juli. Unaids-sjef Michel Sidibé er glad for at også Namibia har endret lovverket. – Reiserestriksjoner for hivpositive har ingen hensikt og virker mot den globale kampen mot hiv og aids, sier han til Unaids’ hjememside. Unaids er av den oppfatning at alle mennesker skal ha rett til reise uavhengig av hivstatus.

Etter at Namibia har fjernet sine restriksjoner har 51 land nå en eller annen form for restriksjoner for innreise og/eller opphold basert på positiv hivstatus. Femland har innreiseforbud for hivpositive mens 22 land utviser hivpositive om det skulle bli oppdaget. Ifølge Unaids vil Ukraina snart fjerne sine restriksjoner.

Om reiserestriksjoner

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.