Jernbanetorget

Et tiltalls organisasjoner har slått seg sammen og setter opp et varmetelt på Jernbanetorget på Verdens aidsdag 1. desember. Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen kommer på besøk.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Inne i teltet, som er på over 100 kvm og er varmet opp, vil det blir en rekke aktiviteter. Foruten stands fra alle samarbeidende organisasjoner, vil det bli skoleklasseundervisning og Norsk folkehjelps Menneskebibliotek setter opp hyllene. Denne dagen er det tre hivpositive bøker som kan lånes.

Inne i teltet vil organisasjoner fra VAD-komiteen være representert. Det er mange ulike organisasjoner som står bak arrangementet, og alle vil svare på spørsmål og fortelle om hva slags arbeid de gjør i forhold til hiv og aids. Det blir servert kaffe og boller hele dagen, og det vil være mulig å varme seg inne i teltet som holder 20 grader.

På slutten av dagen kommer Oslo Fagottkor og synger julesanger. Teltet åpner for publikum kl 12.00 og klokken 18.00 tas teltet ned.

hjemmesider

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.