Hivpotten uendret i statsbudsjettet

I formiddag ble regjeringens forslag til budsjett for 2020 lagt fram av finansministeren. I Helsedepartements forslag til budsjett for neste år foreslås å videreføre støtten til arbeid innen hivfeltet på samme nivå – med en liten indeksregulering.

scheduleOppdatert: 07.10.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Måloppnåelsen vurderes i hovedsak som høy, heter det i departementets budsjettforslag og bevilgningen foreslås derfor videreført i 2020. Det er Helsedirektoratet som forvalter tilskuddet. Tilskuddsordningen rettet mot hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner har to overordnede mål: en helhetlig ivaretakelse av hivpositive og forebygging av nysmitte av hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Tilskudd gis til tiltak rettet mot mennesker som lever med hiv og grupper som har økt risiko for hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner, herunder migranter og menn som har sex med menn. Det tildeles etter søknad treårige driftstilskudd innenfor tre hovedmålgrupper, i tillegg til årlige prosjekttilskudd. Tilskuddet ble i 2019 i sin helhet fordelt på åtte tilskuddsmottakere, skrives det i statsbudsjettforslaget.

 

 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.