Film

Når festivalen Film fra Sør åpner i Oslo torsdag 9. oktober er det også noen afrikanske filmer med hivrelaterte temaer blant de over hundre filmene som festivalen har på programmet. 

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

En av filmene er dokumentaren Darling! The Pieter-Dirk Uys story. Aidskatastrofen som herjer Sør-Afrika er skyld i at en hel generasjon kvinner og alle deres erfaringer forsvinner. De sørafrikanske myndighetenes innstilling, eller mangel på sådan, til den humanitære krisen, er regelrett for folkemord å regne. Det hevder Pieter-Dirk Uys, og legger ut på en selvfinansiert informasjonskampanje rettet mot barn i skolealder.

Darling! The Pieter-Dirk Uys Story

 

I Am Because We Are

Without the King

Film fra Sør (FFS) er en unik internasjonal filmfestival i Oslo. Siden 1991 har festivalen presentert de beste filmene og filmskaperne fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et mangfoldig publikum. Hvert år vises omlag 140 spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer fordelt på ti festivaldager og 330 visninger.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.