Faglig påfyll hos Fafo 1. desember

1. desember markeres verdens aidsdag over hele verden. Bli med HivNorge og Fafo til lunsj med faglig påfyll, hvor vi tar opp erfaringer og lærdom etter 40 år med hiv.

scheduleOppdatert: 25.11.2022

createForfatter: Einar Seierstad

labelEmner:

Fagseminaret, som arrangeres fra kl 12.30 til 15.30 i Fafos lokaler i Borggata 2B på Grønland i Oslo, er åpent for alle og du kan melde deg på her.  

Da hiv ble oppdaget og spredte seg, skapte det redsel og uro. I starten var kunnskapen lav. Det var ingen klar plan i hvordan samfunnet skulle reagere på en slik epidemi. Siden særlig utsatte grupper ble rammet spredte det seg fort ekstra stigma knyttet til det å få påvist hiv. Det ble en kamp som måtte kjempes, for å rette fokus mot hvordan dette rammet enkelte miljøer hardt, og i å spre kunnskap og gi motsvar til en del hat som spredte seg.  

Vi har i nyere tid stiftet bekjentskap med nye virus som har spredt seg, både corona som rammet hele verden, og apekoppviruset som i all hovedsak rammet det skeive miljø.  

Hva har vi lært etter tiår med kunnskap om smittsomme virus?  

For å belyse arbeidet som er gjort og for å se på hvor vi fortsatt har en jobb å gjøre inviterer HivNorge i samarbeid med Fafo til fagseminar. Vi får blant annet statistikk om utviklingen på feltet fra Øyvind Nilsen fra FHI, høre om forskning på holdninger, levekår og helse fra Arne Grønningsæter i Fafo, og tidligere generalsekretær i Pluss, Jarl Wåge, skal snakke om hvordan hiv påvirket oss på 80 og 90-tallet. I tillegg kommer mange andre svært dyktige fagpersoner som skal hjelpe i å belyse spørsmålene. Vi er også så heldig å få med oss statssekretær fra AP, Karl Kristian Bekeng.  

Vi gleder oss til en spennende fagdag, og du er hjertelig velkommen til å delta

Les også

schedule05.10.2024

→ Satsing på global helse redder liv

Investeringer i arbeidet mot hiv, tuberkulose og malaria har reddet 65 millioner mennesker siden 2002. – Hvert liv som reddes, og hver infeksjon som avverges, har en mangedoblet effekt i familier, samfunn og hele nasjoner, sier Peter Sands, administrerende direktør i Det globale fondet mot bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria.

schedule23.09.2024

→ Bli med i en viktig studie om aldring og hiv

Universitetet i Oslo (UiO) har satt i gang en viktig forskningsstudie som fokuserer på mennesker som har levd lenge med hiv og deres erfaringer med aldring. Målet med studien er å forstå bedre hvordan det er å eldes med hiv og hvordan helse- og sosialtjenester kan tilpasses for å møte behovene til denne gruppen. Personer som har levd med hiv lenge oppfordres til å delta i studien.