En halv million fra Extrastiftelsen

Under Extrastiftelsens utdeling 15. desember ble det klart at HivNorge er blitt tildelt en drøy halv million kroner til prosjektet Eksistensielle samtaler for hivpositive. Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg.

scheduleOppdatert: 08.01.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Prosjektet retter seg mot mennesker som har levd lenge med hiv. HivNorge mener det er behov for nytenkning rundt metoder for personer og grupper som over lang tid har hatt møter med helsevesenet for terapi, endring og behandling. Styreleder Leif-Ove Hansen sier i en kommentar at HivNorge har eldre som lever med som et av satsingsområdene framover, derfor er det veldig flott at vi har fått midler til dette prosjektet. – Vi har sett at det er et behov i denne gruppen, som dette prosjektet vil være med å dekke.

– HivNorge har eldre som lever med som et av satsingsområdene framover, sier styreleder Leif-Ove Hansen. [Foto: Reidar Engesbak]

Det er rundt 2000 hivpositive over 50 år i Norge. Medisiner gjør at man lever lenger, men mange eldre hivpositive har store bekymringer for framtiden. Senvirkninger av medikamenter, usikkerhet om overlevelse og et massivt stigma preger livet. – Det er viktig å ta behandlingstrøtthet på alvor og eldre mennesker som lever med hiv trenger å forberede seg på alderdommen, skriver HivNorge i søknaden til Extrastiftelsen.

HivNorge tror at eksistensielle samtaler kan gi en annen inngang og et annet perspektiv enn det personene og gruppene har brukt tidligere. Nye metoder skal systematisk prøves ut med personer som er motivert, har behov og står i en krevende livssituasjon. Den faglige delen av prosjektet skal Diakonhjemmet Omsorg ta seg av.

Prosjektet går ut på tilrettelegging for deltakere med åpne grupper, helgeseminar, oppfølging av deltakere og evaluering. Metodene som vil bli brukt er logg, måleinstrumenter, gruppeevaluering og drøfting av analysepunkter med brukere på evalueringssamling. Deltakerne vil kunne bli tilrettelagt for og følges opp individuelt med likemannsarbeid, henvisninger til hjelpeapparat, språk etc. Prosessen vil gi resultater for hivpositive deltakere og vil være en metodeutvikling for å nå flere grupper.

 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.