Covid-19 på flere språk

Et viktig tiltak for å få kontroll over koronasituasjonen, er at informasjon om viruset og hvordan man kan forebygge å bli smittet, gjøres tilgjengelig for alle, uavhengig av språk. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har laget informasjon på flere språk og tegnspråk, som kan lastes ned og brukes.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

HivNorge har også informasjon om hiv og korona og om oppfølging av pasienter med hiv hos Oslo Universitetssykehus Ullevål, på norsk, engelsk, spansk, amharisk, tigrinja, arabisk og thai. I tillegg har Organisasjonen Tverrkulturell Helseinfo har også samlet informasjon om hiv og Covid-19 på flere språk og publisert dette på sine websider.

Last ned informasjon om hiv og koronavirus på amharisk og tigrinja her:

Amharisk:

Tigrinja:

Arabisk:

Thai:

Folkehelseinstituttet har laget skriftlig informasjonsmateriell på flere språk som kan lastes ned. Brosjyrene omhandler generell informasjon, karantene og isolasjon, og om det å holde avstand.

I tillegg til det skriftlige materiellet, har Folkehelseinstituttet også laget videoer på flere språk og tegnspråk om Covid-19 og om hvordan man kan forebygge å bli smittet, og om hva det vil si å være i karantene og isolasjon. Videoene er publisert på Folkehelseinstituttets YouTube-kanal og på websidene til helsenorge.no og finnes på tegnspråk, bokmål, engelsk, fransk, arabisk, somali, urdu, tigrinja, dari, pashto, polsk, punjabi, sorani, swahili og vietnamesisk.

https://youtu.be/UV6Bw7pO6P0
Film på somali om koronavirus og hjemmekarantene og isolasjon.

Helsedirektoratet har også laget en rekke informasjonsmateriell på flere språk som er tilgjengelig for nedlasting fra deres websider. Blant dette er plakater som gir informasjon om koronaviruset og om hvordan man forebygger smitte. Plakatene kan lastes ned og henges opp, og er tilgjengelige på arabisk, amharisk, dari, fransk, italiensk, kurdisk sorani, kurmanji, litauisk, pastho, persisk, polsk, portugisisk, punjabi, rumensk, somali, spansk, tagalog, tamil, thai, tirgrinja, tyrkisk, tysk, urdu, vietnamesisk, i tillegg til bokmål, nynorsk, samisk, lulesamisk og engelsk.

Det er også laget plakater for smittevernstiltak i butikker på bokmål, arabisk, vietnamesisk, urdu, farsi, somali, kurdisk sorani og pashto. Plakatene gir informasjon om kontaktløs betaling, unngå å ta på varer man ikke skal ha og oppfordring til å holde avstand til andre kunder og ansatte.

I tillegg finnes blant annet informasjon for reisende og anbefalinger om vaskerutiner.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.