Cameron

Ved å praktisere et diskriminerende lovverk mot hivpositive, blir Norge i realiteten en eksportør av stigma, skriver den sørafrikanske høyesterettsdommeren Edwin Cameron i en kronikk i Dagbladet. Dette har katastrofale sosiale konsekvenser, skriver han.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

På mitt hjemkontinent Afrika, lanserer nå stadig nye land lover som kriminaliserer hiv. Jeg er dommer i Sør- Afrikas konstitusjonelle rett, landets høyeste rett. Som en som lever med hivdiagnosen selv, og som har gått på vellykket kombinasjonsbehandling i 11 år, har jeg inngående personlig kunnskap om stigma – og fenomenets ødeleggende effekter på menneskers selvbilde og forebyggingsarbeid.

ti teser

her

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.