Bush

President George W. Bush signerte i går den såkalte Pepfar-planen som blant annet opphever reiserestriksjoner for hivpositive til USA.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

USA har siden aidsepidemiens begynnelse hatt innreiserestriksjoner for hivpositive.Ved innreise til USA har norske reisende måtte fylle inn et såkalt «Visa Waiver»-kort, hvor man blant annet må svare på spørsmål om du har en smittsom sykdom. Hiv er i henhold til USAs innreiseregler definert som en slik smittsom sykdom. Disse reglene har vært sterkt kritisert, blant annet av FN, norske myndigheter og HivNorge.

Senatorene Tom Lantos og Henry J. Hyde la i fjor fram et lovforslag som skulle gi presidenten fullmakter, den såkalte Pepfar-planen (President’s Emergency Plan For Aids Relief). I forrige uke godkjente Senatet dette forslaget og i går underskrev president George W. Bush lovforslaget.

Planen innebærer også at USA vil tredoble sin innsats mot hiv og aids påverdensbasis.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.